nieuws

Nederlandse patissier verovert de wereld

Nieuws

HONGKONG – Marike van Beurden won in 2004 de Dutch Pastry Award. Sindsdien is haar ster rijzende. Na diverse banen in Frankrijk en Engeland, werkt ze sinds vorig jaar als chef patissier in Hong Kong.

Nederlandse patissier verovert de wereld

HONGKONG – Marike van Beurden won in 2004 de Dutch Pastry Award. Sindsdien is haar ster rijzende. Na diverse banen in Frankrijk en Engeland, werkt ze sinds vorig jaar als chef patissier in Hong Kong. 

‘Het restaurant waarvoor ik werk is Caprice en is gewaardeerd met 3 Michelin sterren. Het is een open keuken restaurant met zicht op de haven. Als chef patissier ben ik verantwoordelijk voor alle ‘zoete’ creaties. Ik stuur een Chinees team aan van vijf personen en alles wat daarbij komt kijken: planning, productie, creatie, bestelling productresearch.’

Opleiding
Van Beurden begon haar patisseriecarriere op het VMBO van De Rooi Pannen in Eindhoven, vervolgens  ROC Eindhoven, Vakschool Wageningen en Ter Groene Poorte in Brugge.

Lees het hele interview in Bakkerswereld van 9 september

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels