nieuws

Crisis treft cateraars

Nieuws

DOETINCHEM – Cateraars en andere facilitaire dienstverleners gaan zwaar gebukt onder de bezuinigingen. Dit blijkt uit cijfers van faillissementsdossier.nl.

DOETINCHEM – Cateraars en andere facilitaire dienstverleners gaan zwaar gebukt onder de bezuinigingen. Dit blijkt uit cijfers van faillissementsdossier.nl. 

In totaal legden in de eerste acht maanden van 2011 binnen deze sector 106 bedrijven het loodje, een toename van 76 procent ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar. Alleen al in de augustus gingen 24 dienstverleners failliet.

‘Het lijkt erop dat het vet op de botten van de kleinere spelers in 2009 en 2010 is opgebruikt en de klappen zich in 2011 aandienen’, zegt Wim Ledder van Facility Management Nederland. Bezuinigingen, zowel door de overheid als door ondernemers, speelden facilitaire dienstverleners parten. ‘Het economische ontij zorgt voor een kettingreactie in de neerwaartse prijsspiraal.’

Op alle onderdelen van de bedrijfsvoering moet worden bezuinigd en de facilitaire dienstverlening komt daarbij van nature niet op de laatste plaatst, aldus de voorzitter van de beroepsvereniging. Ook de sterke afname van het in gebruik zijnde aantal vierkante meters kantoor- en bedrijfsoppervlak speelde de sector parten. Volgens Ledder raakt deze krimp nagenoeg alle disciplines.
 

Reageer op dit artikel