nieuws

Bakkers maken zich op voor stollenperiode

Nieuws

PAPENDRECHT – Om ook voor de komende feestdagen weer optimale stollen te bakken zijn er de afgelopen twee weken diverse workshops gehouden door banketbakkersgilde Heerlijk & Heerlijk.

Bakkers maken zich op voor stollenperiode

PAPENDRECHT – Om ook voor de komende feestdagen weer optimale stollen te bakken zijn er de afgelopen twee weken diverse workshops gehouden door banketbakkersgilde Heerlijk & Heerlijk.

‘Deelnemers vanuit Heerlijk & Heerlijk zijn gezamenlijk aan de slag gegaan om de kerststollen zo goed mogelijk te bakken en om deze zo optimaal mogelijk in de winkel te kunnen presenteren,’ laat bedrijfsadviseur Peter de Wit van Heerlijk & Heerlijk weten. Onder leiding van vaktechnische adviseurs van Sonneveld Group B.V. en chef brood Erik van Otten (H&H-lid) zijn de workshops gehouden in zowel het European Bakery Innovation Centre (EBIC) te Papendecht als in de banketbakkerij in Enter.

Van grondstoffenkeuze tot deegbereiding en van vormen van de stollen tot bakken, is alles uitgebreid met elkaar doorgenomen. De Wit: ‘Doel was niet om allemaal dezelfde stol te gaan bakken maar juist om elkaar te stimuleren en te leren hoe iedereen, in eigen bakkerij en met eigen receptkeuze, deze specialiteit nog verder kan verbeteren.’

Foto’s: Enkele impressies van de vaktechnische uitwisseling

Reageer op dit artikel