nieuws

Zondagopenstelling mag in Rheden

Nieuws

RHEDEN – De zondagopenstelling van winkels in de gemeente Rheden kan gewoon doorgaan. Dit heeft de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald.

RHEDEN – De zondagopenstelling van winkels in de gemeente Rheden kan gewoon doorgaan. Dit heeft de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald.

De Stichting tegen Verruiming Zondagopenstelling eiste samen met veertien winkeliers en vakbond CNV Vakmensen schorsing van het besluit van de gemeente om per jaar 52 koopzondagen toe te staan. Banketbakker en chocolatier Marco Teunissen is fel tegen de zondagopenstelling en vreest voor het voortbestaan van zijn bedrijf.
De rechter oordeelt dat de zondagopenstelling van de winkels in de dorpskernen Velp, Rheden en Dieren het toerisme in deze regio ondersteunt.

Volgens de winkeliersclub ‘is het verwarrend om rechtszaken te voeren over de vraag of er toerisme is in een gemeente, terwijl het eigenlijk gaat over de wenselijkheid van koopzondagen. Detailhandel Nederland pleit ervoor dat winkeliers en gemeenten samen beslissen of, en zo ja hoeveel, koopzondagen er in een gemeente zijn. Dit is een beslissing die op lokaal niveau moet worden genomen en de gemeenteraad is daarvoor het aangewezen orgaan’, aldus de belangenbehartiger. 

Lees ook:
Verzet bakker Teunissen tegen zondagsopenstelling
 

Reageer op dit artikel