nieuws

Verzet bakker Teunissen tegen zondagopenstelling

Nieuws

VELP – Door de landelijk toenemende zondagopenstelling dreigt Banketbakkerij Teunissen in Velp te verdwijnen. Banketbakker en chcolateir Marco Teunissen (47) is de vierde generatie die banketbakkerij Teunissen in Velp runt. Hij nam in 1994 het bedrijf van zijn oom over.

VELP – Door de landelijk toenemende zondagopenstelling dreigt Banketbakkerij Teunissen in Velp te verdwijnen. Banketbakker en chcolateir Marco Teunissen (47) is de vierde generatie die banketbakkerij Teunissen in Velp runt. Hij nam in 1994 het bedrijf van zijn oom over.

Donderdag deed de rechter, voor het eerst sinds de aangescherpte Winkeltijdenwet, uitspraak over de vrije koopzondag in de gemeente Rheden, waar Velp bij hoort. De juridische procedure wordt als een testcase gezien voor meer zondagopenstellingen in het land. Veel fiducie in een goede afloop had Teunissen niet. ‘Ik geloof niet meer dat we onder de zondagopenstelling uit kunnen’, zegt hij in het Reformatorisch Dagblad. Niet meer dan twaalf ondernemers in Rheden doen mee aan het kort geding, samen met de Stichting Tegen Verruiming Zondagopenstelling en CNV Vakmensen. Dat het toerisme door de gemeente als reden voor de koopzondag wordt aangevoerd, ergert Teunissen. ‘Voor het stoomtreintje naar Dieren? Lariekoek’, zegt hij.

Hij heeft dertien man personeel en die hebben weinig in in het werk op zondag. Teunissen zelf ook niet. Volgens hem stunten de grote winkels en zetten die ‘in het weekend wat kinderen achter de kassa’.
 

Reageer op dit artikel