nieuws

Sara Lee verkoopt deegactiviteiten

Nieuws

DOWNERS GROVE – Sara Lee, het moederbedrijf van Douwe Egberts, heeft zijn deegactiviteiten verkocht. Voor 545 miljoen dollar (382 miljoen euro) is de Amerikaanse voedingsmiddelenfabrikant Ralcorp Holdings de nieuwe eigenaar, zo werd dinsdag bekend.

DOWNERS GROVE – Sara Lee, het moederbedrijf van Douwe Egberts, heeft zijn deegactiviteiten verkocht. Voor 545 miljoen dollar (382 miljoen euro) is de Amerikaanse voedingsmiddelenfabrikant Ralcorp Holdings de nieuwe eigenaar, zo werd dinsdag bekend.

De verkochte deegactiviteiten representeren met een jaaromzet van meer dan 300 miljoen dollar circa 3 procent van de totale jaaromzet van Sara Lee. Het onderdeel levert onder meer huismerk-pizzadeeg en koekjes. De verkoop wordt naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond.

De verkoop past in de strategie van Sara Lee om zich op te splitsen in enerzijds een internationaal thee- en koffiebedrijf en anderzijds een Noord-Amerikaanse vleesdivisie. De splitsing van de activiteiten wordt nu voorbereid.

 

Reageer op dit artikel