nieuws

Honderdvijfentwintig jaar ambachtelijke koekjes

Nieuws

LO – De koekjes van Biscuiterie Jules Destrooper in het Belgische Lo bestaan dit jaar 125 jaar. Jules Destrooper startte in 1886 als hobby met het bakken van koekjes. Inmiddels worden die in 75 landen verkocht.

LO – De koekjes van Biscuiterie Jules Destrooper in het Belgische Lo bestaan dit jaar 125 jaar. Jules Destrooper startte in 1886 als hobby met het bakken van koekjes. Inmiddels worden die in 75 landen verkocht.

Jules Destrooper is beroemd door haar Amandelbrood en Boterwafels. Het bedrijf bekleedt, naar eigen zeggen, een unieke positie op de internationale koekjesmarkt. Biscuiterie Jules Destrooper is een volledig autonoom familiebedrijf met Jules’ achterkleinzonen Peter en Patriek Destrooper aan het hoofd. Er werken 160 mensen, de jaaromzet bedraagt meer dan 25 miljoen euro. Er worden zo’n twee en een half miljoen koekjes per dag gebakken.

De koekjes worden al 125 jaar gemaakt volgens de ongewijzigde (geheime) recepten van de stichter. Echte roomboter is hierbij het belangrijkste ingrediënt. De koekjes bevatten enkel 100% natuurlijke ingrediënten. Op 7 juli 2011 heeft Koning Albert II het nieuwe bezoekerscentrum van Jules Destrooper in Lo geopend. Daar wordt de geschiedenis van de ambachtelijke koekjes weergegeven, evenals het productieproces. In Nederland wordt Jules Destrooper gedistribueerd door Bickery Food Group te Hilversum. 

 

Reageer op dit artikel