nieuws

Bakkerij Fuite weer in clinch met gemeente

Nieuws

APELDOORN – Bakkerij Fuite ligt weer overhoop met de gemeente Apeldoorn. Aanleiding is een gewijzigd bestemmingsplan om nieuwbouw mogelijk te maken.

Bakkerij Fuite weer in clinch met gemeente

APELDOORN – Bakkerij Fuite ligt weer overhoop met de gemeente Apeldoorn. Aanleiding is een gewijzigd bestemmingsplan om nieuwbouw mogelijk te maken.

Bakkerij Fuite speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van een nieuwbouwwijk dat nu nog sportvelden zijn. De bakkerij grenst aan die sportvelden. Door een hindercirkel om het bedrijf kan de gemeente niet beginnen met ontwikkelen en loopt kostbare vertraging op. Fuite is tegen de nieuwbouw omdat het bedrijf vreest voor klachten van toekomstige bewoners.

Wijziging
Om nieuwbouw toch mogelijk te maken heeft de gemeente onlangs het bestemmingsplan aangepast. Tegen de afspraken in zo laat eigenaar Klaas Fuite weten, omdat het bedrijf niet is gekend in de aanpassing. ‘De gemeente hoopte dat we de wijziging pas na de vakantie zagen zodat het besluit onherroepelijk is.’ Voor Fuite zit er niets anders op om alweer naar de Raad van State te stappen.
De vorige keer in 2009 werd de bakkerij in zijn gelijk gesteld.

 

Reageer op dit artikel