nieuws

Na 45 jaar afscheid van Koma

Nieuws

ROERMOND – Rein Ferwerda nam maandag 20 juni afscheid als algemeen directeur van Koma te Roermond. Hij is meer dan 45 jaar verbonden geweest met dit koeltechnisch bedrijf. In de toekomst zal hij bij Koma betrokken blijven in een adviserende rol.

Na 45 jaar afscheid van Koma

ROERMOND – Rein Ferwerda nam maandag 20 juni afscheid als algemeen directeur van Koma te Roermond. Hij is meer dan 45 jaar verbonden geweest met dit koeltechnisch bedrijf. In de toekomst zal hij bij Koma betrokken blijven in een adviserende rol.

De laatste paar jaar zijn voor Ferwerda persoonlijk bijzonder zwaar en hectisch geweest. In 2007 trof een grote brand het bedrijf. Wederopbouw volgde. Dat beloonde zich in een nieuwe fabriekhal van 25.000 vierkante meter. Eigenaar Aarts werd vorig jaar mede daarom onderscheiden met de titel ‘meest markante ondernemer van de regio Roermond’.

Rein Ferwerda komt oorspronkelijk uit Leeuwarden, waar zijn vader een handelsmaatschappij had in bakkerijmachines. In 1965 werd Ferwerda officieel dealer van Koma. Zoon Rein begon toen met de verkoop van de eerste Koma diepvriezers in het noorden van het land. In 1980 trad hij in dienst als verkoopleider van Koma en dat groeide uiteindelijk uit tot algemeen directeur.

Zijn afscheid ging gepaard met een open dag bij Koma. De relaties kregen de gelegenheid de moderne productieruimte en kantoren te bezichtigen. In de productieruimten is enorm vele geautomatiseerd en doen robots hun werk. Er weken in totaal zo’n 125 mensen. ‘Wij zijn in staat om een nog betere kwaliteit installaties te leveren en de klant van een optimale service te voorzien’, aldus Rein Ferwerda.
 

 

Reageer op dit artikel