nieuws

Twentse bakkers beklimmen Mont Ventoux voor goed doel

Nieuws

ALMELO – De Echte Bakkers uit Twente gaan zich de komende periode inzetten voor kinderen die een energiestofwisselingsziekte hebben. Ze gaan onder meer de Franse berg Mont Ventoux bedwingen om geld op te halen.

Twentse bakkers beklimmen Mont Ventoux voor goed doel

ALMELO – De Echte Bakkers uit Twente gaan zich de komende periode inzetten voor kinderen die een energiestofwisselingsziekte hebben. Ze gaan onder meer de Franse berg Mont Ventoux bedwingen om geld op te halen.

De beklimming van de berg is het slotstuk van de actie. De bakkers doen op 12 juni mee aan de Mont Ventoux Challenge 2011.

Brood
Het meeste geld denken de bakkers binnen te halen met wat ze echt goed kunnen: brood bakken. De Twentse bakkers hebben een speciaal brood ontwikkeld voor de actie. Het brood draagt de naam Kale Berg, vernoemd naar de Mont Ventoux, en is een soort mueslibol met noten en karamel, zodat het volop energie geeft.

Donatie
Het brood kost 4,25 en dat hele bedrag gaat naar de stichting Energy4all, die zich inzet voor kinderen die een energiestofwisselingsziekte hebben. Het brood zal vanaf 12 mei bij de bakkers in de winkel liggen. Het eerste broodje wordt op woensdag 11 mei aangeboden aan de commercieel directeur van FC Twente, Jan van Halst. Het initiatief wordt gesponsord door Meneba, Beko-Verpakkingen, Sonneveld, Grobak.

Deelnemers
De deelnemende bakkers zijn: – Vrielink, Haaksbergen – Van der Linde, Haaksbergen – Boenders, Eibergen – Wouda, Hengelo – Gerard, Hengelo – Koehorst, Borne – Meinders, Almelo – Lubbers, Almelo – Van der Goot, Vriezeveen – Hans van Benthum, Ootmarsum – Jan Meen, Delden – Jorink, Raalte – Kleibakker, Tubbergen

 

Reageer op dit artikel