nieuws

Broodmaaltijden in zorg vaker ’s middags

Nieuws

DOETINCHEM – Instellingen gaan er vaker toe over (ook) in de middag broodmaaltijden te serveren. Deze maaltijden worden in toenemende mate individueel op de kamer genuttigd.

DOETINCHEM – Instellingen gaan er vaker toe over (ook) in de middag broodmaaltijden te serveren. Deze maaltijden worden in toenemende mate individueel op de kamer genuttigd.

Zo blijkt uit de tweede editie van FoodServicePeil, een initiatief van Foodinc en Het Nederlands Kokspanel. ‘Het gezamenlijk eten komt minder vaak voor, waardoor de sociale aspecten wat op de achtergrond raken.’

Ruim 70 procent van de instellingen serveert dagelijks twee broodmaaltijden. Uit FoodServicePeil komt naar voren dat cliënten vaker een standaard maaltijd krijgen aangeboden. Dit is voordeliger, maar de cliënt wordt wel beperkt in zijn of haar keuzevrijheid.

 

 

Reageer op dit artikel