nieuws

Volle kerk neemt afscheid van ‘bakkertje

Nieuws

OOSTENDE (B) – Ruim 800 aanwezigen woonden zaterdag de uitvaartplechtigheid van de 21-jarige Kenny Maenhout bij. ‘Bakkertje’ overleed een week geleden bij een zwaar verkeersongeval.

Volle kerk neemt afscheid van ‘bakkertje

OOSTENDE (B) – Ruim 800 aanwezigen woonden zaterdag de uitvaartplechtigheid van de 21-jarige Kenny Maenhout bij. ‘Bakkertje’ overleed een week geleden bij een zwaar verkeersongeval.

De visserskerk van Sint Antonius in de Vuurtorenwijk in het Belgische Oostende zat voor de aanvang van de dienst al vol, meldt Het Nieuwsblad. Dat Kenny Maenhout bij zijn vader Roger, de bekendste bakker van de wijk, werkte speelde mee in de grote opkomst. Het ongeval gebeurde op de terugweg van een avondje uit in Kuurne. De vier vrienden van Kenny overleefden de klap op de E403 in Ardooie wel.

Bakkerij overnemen

De tekst van de ouders Roger en Carine en broer Yannick schetste de mooie toekomst die Kenny voor zich had: een nestje bouwen, vissen, op reis gaan en de bakkerij overnemen. ‘We hopen je te zien in een ander leven’, sprak de priester namens de ontroostbare ouders. Vader Roger schudde meermaals het hoofd omdat hij moeilijk kon aanvaarden dat dit de uitvaart was van zijn opvolger. Kelly Kint, de verloofde van Kenny, las zelf een stukje voor op de begrafenis.

Erehaag

Ook de studiegenoten van Kenny waren aanwezig: de bakkers van hotelschool TerGroenePoorte vormden een erehaag toen de kist de kerk werd binnen en buiten gedragen. Ze kregen dan ook een plaats achter het altaar. Ook burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) was aanwezig. De kerk was te klein voor al het volk.

Foto: Edwin Fontaine

Reageer op dit artikel