nieuws

Banketbakker maakt nazi taarten

Nieuws

MARIA EZERSDORF – Een banketbakker in het Oostenrijkse plaatsje Maria Enzersdorf verkoopt taarten. Niets bijzonders, zou je zeggen, ware het niet dat de taarten versierd zijn met tal van Nazisymbolen.

Banketbakker maakt nazi taarten

MARIA EZERSDORF – Een banketbakker in het Oostenrijkse plaatsje Maria Enzersdorf verkoopt taarten. Niets bijzonders, zou je zeggen, ware het niet dat de taarten versierd zijn met tal van Nazisymbolen.

Een taart met een hand die de Hitlergroet brengt, of een baby liggend op een Swastika? Banketbakker Manfred Klaschka draait er zijn hand niet voor om. Het ‘Mauthausen Komitee Österreich’ heerft geschokt gereageerd en is van plan een klacht in te dienen.

Tegen de Oostenrijke krant Der Standard vertelt de creatieve banketbakker weinig problemen te hebben met zijn taarten. In tijden van crisis moet er toch brood op de plank komen, vindt hij. De taarten levert hij alleen op bestelling. ‘En als iemand om een Khadaffitaart vraagt, dan maak ik die gewoon ook.’
 

Reageer op dit artikel