nieuws

Bakkers in Milaan met Beko Advies

Nieuws

MILAAN – Een dertigtal bakkerondernemers is op 28 en 29 maart met Beko Advies in Milaan geweest om inspiratie op te doen.

Bakkers in Milaan met Beko Advies

MILAAN – Een dertigtal bakkerondernemers is op 28 en 29 maart met Beko Advies in Milaan geweest om inspiratie op te doen.

‘Lekker, puur en vers zijn in Italië termen die de lading dekken, ook op het gebied van brood. We hebben veel inspiratie opgedaan tijdens de twee dagen,’ laat Frank van Sprang namens Beko Advies weten. ‘Op de eerste dag hebben we een drietal supermarktketens, met instore-bakkerijen, bekeken. Het versassortiment wordt er prominent gepresenteerd.’

Princi

De bakkers hebben ook een kijkje genomen bij delicatessenzaak Peck, exclusieve topkwaliteit op het gebied van vis, kaas, patisserie en vlees. Opzienbarend was voor de deelnemers Princi, een ambachtelijke bakker in hartje Milaan in de schaduw van de Dom van Milaan. Van Sprang: ‘Het bakkershart gaat daar sneller kloppen. Er wordt gebakken in een hout gestookte oven ten overstaan van de consument. Een prachtige winkel met overheerlijke specialiteiten. ‘

Op dinsdag was er een demo/workshop in een Milanese vakschool. ‘Daar hebben we geleerd om echte Italiaanse Foccacia te bakken en Milanese Pane,’ aldus Van Sprang. Daarna was er een productuitwisseling met Milanese bakkerondernemers die Italiaanse en Milanese specialiteiten presenteerden. Zij zijn aangesloten bij een Milanese bakkersvereniging die maar liefst 1400 leden telt. Iedere deelnemende ondernemer had vanuit Nederland een specialiteit meegebracht. Een heel bijzondere ervaring met mensen die binding en passie met elkaar delen. Op het einde van de middag hebben we nog een bezoek gebracht aan een ambachtelijke bakker, met ook hier een erg mooie en moderne winkel en perfect uitziende producten. We mogen terugkijken op een geslaagde reis, waar veel met elkaar is gesproken en met nieuwe collega’s contacten zijn gelegd,’ aldus Van Sprang.

Beko Advies is voornemens om deze reis nog een keer te herhalen in het najaar van 2011.

Reageer op dit artikel