nieuws

Bakkerij de Jong maakt Lekkerste worstenbroodje

Nieuws

EINDHOVEN – Voor het Lekkerste Brabantse worstenbroodje moet je naar De Jong in Breda. De bakkerij is de winnaar van de gelijknamige wedstrijd van Omroep Brabant.

Bakkerij de Jong maakt Lekkerste worstenbroodje

EINDHOVEN – Voor het Lekkerste Brabantse worstenbroodje moet je naar De Jong in Breda. De bakkerij is de winnaar van de gelijknamige wedstrijd van Omroep Brabant.

Dennis de Jong won de wedstrijd op donderdag 24 maart voor het eerst. Vreemd is het niet. De kunst van een goed worstenbroodje maken zit in de familie. Vader de Jong won de wedstrijd ook eens. Zijn broer Koen de Jong uit Oosterhout werd dit jaar derde. Beide broers betrekken het gehakt van slachterij Havermans uit Wagenberg. Zilver was er voor Bakkerij Ger Ligthart uit Made.

Innovatief
Ligthart won ook de prijs voor het meest innovatieve worstenbroodje, dat dit jaar voor het eerst werd uitgereikt. Wat is er zo innovatief aan? Ger Ligthart: ‘Ik heb oosterse kruiden toegevoegd aan het vlees. Het broodje is een zachte croissant.’ Ligthart is geen onbekende worstenbroodland. In 2009 en 2007 won de bakker de wedstrijd.

Hoogtepunten
Op zaterdagavond 26 maart zendt Omroep Brabant alle hoogtepunten uit van deze smakelijke strijd. Dan is ook het oordeel van de jury te zien en de wervelende spanning tijdens het bakken van het lekkerste Brabantse worstenbroodje.

 

Reageer op dit artikel