nieuws

Vakwedstrijden bij ‘bakkersschool’ Venlo

Nieuws

VENLO – Afdeling Brood en banket van Gilde Opleidingen in Venlo is donderdag 10 februari voor het eerst gastheer van de Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij.

Vakwedstrijden bij ‘bakkersschool’ Venlo

VENLO – Afdeling Brood en banket van Gilde Opleidingen in Venlo is donderdag 10 februari voor het eerst gastheer van de Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij.

Ruim tachtig jonge brood- en banketbakkers van vier roc’s strijden hier om het kampioenschap van Zuid-Oost-Nederland. Tussen 16.00 en 17.00 uur zijn aan de Laaghuissingel 4 alle brood- en banketproducten te bewonderen die de vakjury eerder die middag heeft beoordeeld. Er zijn prijzen te verdelen in zeven categorieën, voor studenten van alle leerniveaus. Rond 19.00 uur is bekend welke zeven bakkers-in-opleiding doorgaan naar het Nederlands Kampioenschap op 27 april in Wageningen. De landelijke titelstrijd krijgt volgend jaar nog een vervolg met Europese vakwedstrijden.

Taartjes

De ruim tachtig deelnemers aan de Jeugdvakwedstrijden in Venlo volgen een mbo-opleiding Brood en banket bij Gilde Opleidingen, ROC Eindhoven, Arcus College in Heerlen of De Rooi Pannen in Eindhoven. Voor de regionale vakwedstrijden hebben zij een gerichte opdracht gekregen, zoals het maken van speciale broodjes, gebakjes, taartjes of bonbons. De moeilijkheidsgraad is afgestemd op hun opleidingsniveau. ‘De achtkoppige jury, bestaande uit vakmedewerkers van school en uit het bedrijfsleven, zal de producten vooral beoordelen op creativiteit en smaak. Het moet iets bijzonders zijn. Daarnaast let de jury op de structuur van het product’, vertelt André Duijghuisen, teammanager Brood en banket en Hotelschool Venlo van Gilde Opleidingen.

Sinds oktober vorig jaar zijn alle opleidingen voor Brood en banket van Gilde Opleidingen geconcentreerd op de locatie Laaghuissingel 4, waar ook Hotelschool Venlo zit.

Reageer op dit artikel