nieuws

Bakker Allard weer bijna lekkerste ding van Brabant

Nieuws

DRUNEN – Bij de wedstrijd “Het lekkerste ding van Brabant” heeft Bakker Allard uit Drunen met allebei zijn inzendingen goud behaald.

DRUNEN – Bij de wedstrijd “Het lekkerste ding van Brabant” heeft Bakker Allard uit Drunen met allebei zijn inzendingen goud behaald.

Met de appeleierkoeken werd een score van 49 punten behaald, goed voor de beoordeling Goud. Met de Winterplaatcake werd de maximale score van 50 punten behaald, hierbij hoort de beoordeling Goud met Ster. Hiermee werd het succes van vorig jaar, Goud met Ster voor de Herfstcake, geëvenaard.

De wedstrijd “Het lekkerste ding van Brabant” wordt gehouden door SVO in Best en staat open voor versspecialisten uit diverse branches.

Appeleierkoeken zijn een nieuwe variatie op deze Brabantse specialiteit. Hiervoor worden verse appelschijfjes op het beslag gelegd en de eierkoek voor het bakken met kaneelsuiker bestrooid. Het resultaat is een heerlijk fris en vetarm tussendoortje.

De Winterplaatcake is een luchtige chocoladecake gevuld met stukjes pure chocolade en Amarenekersen. Door de platte presentatie kan het product in kleinere porties worden verdeeld. Bij de categorie ‘Geur en smaak’ noteerde de vakjury: “Verrassend is de kers in het product!”.

De winnaar van “Het lekkerste ding van Brabant” was groentespecialist Henk Daniëls uit Bladel met zijn stoofpotje van Vergeten Groenten.

 

Reageer op dit artikel