nieuws

Vlaardingse bakkers bakken weer Zweeds Wittebrood

Nieuws

VLAARDINGEN – De Vlaardingse bakkers Hazenberg en Herweijer bakken weer Zweeds Wittebrood. Aanleiding is de 65-jarige viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Vlaardingse bakkers bakken weer Zweeds Wittebrood

VLAARDINGEN – De Vlaardingse bakkers Hazenberg en Herweijer bakken weer Zweeds Wittebrood. Aanleiding is de 65-jarige viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Speciaal voor de herdenking heeft de Zweedse ambassade 1000 kilo meel aan de stad Vlaardingen gegeven voor het bakken van het bekende Zweedse brood, dat in de hongerwinter 1944-’45 in Nederland werd uitgedeeld. Het meel is geschonken door het Zweedse bedrijf Lantmännen. Echte Bakkers Hazenberg en Herweijer hebben de schone taak gekregen om er smaakvol brood van te maken. In totaal worden er 7500 broodjes gebakken.

Raymond Herweijer: ‘We zijn vandaag aan het oefenen en het gaat prima. Het is goed meel. Morgen (4 mei) bakken we echt. We doen dit na de normale productie.’Het brood wordt op Bevrijdingsdag in Vlaardingen door leden van het Rode Kruis uitgedeeld. Dat gebeurt tijdens de tocht van de legervoertuigen van Keep them Rolling van Schiedam naar Vlaardingen.

Zie ook
Documentaire Zweeds Wittebrood

Reageer op dit artikel