nieuws

Bakkers maken succesvolle, reuze taart van 800 kilo

Nieuws

ZUNDERT – Zeven Brabantse bakkers zijn zaterdag 29 mei er in geslaagd om samen een reuze taart van 800 kilo te maken.

Bakkers maken succesvolle, reuze taart van 800 kilo

ZUNDERT – Zeven Brabantse bakkers zijn zaterdag 29 mei er in geslaagd om samen een reuze taart van 800 kilo te maken.

‘Het is perfect gegaan’, blikt Nol Vromans terug op de ludieke actie. Aanleiding was het smaakweekend dat de plaatselijke Rabobank hield. De taart woog 800 kilo en had een afmeting van 26 vierkante meter. De taart is opgebouwd uit 165 kleinere taarten van 40×40 cm. Enkele benodigde ingrediënten: 150 kilo aardbeien, 1800 eieren en 100 kilo meel. Enkele ingrediënten Een dag later werden de 6000 stukjes uitgedeeld in de smaakdorpen Alphen, Rucphen en Zundert.

Bakkers
De zeven bakkerijen die meedoen aan het project waren: Bakkerij Vromans uit Gilze, Bakkerij Vromans uit Baarle Nassau, Bakkerij Ad Spapens uit Gilze, Bakkerij Vermeer uit Alphen, Echte Bakker Joost Douwenburg uit Rijsbergen, Bakkerij Van Hassel uit Wernhout en Bakkerij Ooms uit Zundert.

Lees ook
Reuze tiramisu van 600 kilo
Nederlandse patissier maakt reuze chocoladeletter
Bakkerij Haasnoot maakt nu mega taarten
 

Reageer op dit artikel