nieuws

Overname Sonneveld door Orkla

Nieuws

PAPENDRECHT – Orkla Food Ingredients (OFI), uit Oslo, Noorwegen, heeft de aandelen van Sonneveld Group B.V., gevestigd in Papendrecht, Nederland, overgenomen, inclusief alle dochterondernemingen.

Overname Sonneveld door Orkla

PAPENDRECHT – Orkla Food Ingredients (OFI), uit Oslo, Noorwegen, heeft de aandelen van Sonneveld Group B.V., gevestigd in Papendrecht, Nederland, overgenomen, inclusief alle dochterondernemingen.

Vanuit een strategisch oogpunt vullen de twee bedrijven elkaar uitstekend aan. Sonneveld is een innovatief bedrijf, met focus op broodverbetermiddelen, broodmixen en lossingsmiddelen, terwijl OFI een brede reeks bakkerijgrondstoffen aanbiedt. Sonneveld en bedrijven uit de OFI groep, zoals Odense Marcipan, Credin, Dragsbæk, Idun en Kåkå, vormen een sterke combinatie met optimale mogelijkheden om kennis en technologieën te delen. ‘De nieuwe samenwerking biedt vooral kansen in de banketsector, waar zowel Sonneveld als haar klanten profijt van hebben’, aldus Cees Hack, Algemeen Directeur.

Orkla

OFI behoort op het gebied van bakkerijgrondstoffen tot de grootste spelers in Europa met dochterondernemingen in 17 Europese landen. OFI is onderdeel van de Orkla Group, een van de grootste beursgenoteerde bedrijven in Noorwegen, met een omzet van 7 miljard Euro. Orkla is actief in diverse sectoren; er worden merkartikelen voor consumenten geproduceerd, maar het concern is ook actief in aluminium, speciale materialen, duurzame energie, en financiële investeringen. Orkla opereert zowel in Europa als daarbuiten.

De overname is afhankelijk van de goedkeuring van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). In het komende nummer van Bakkerswereld meer informatie over de overname. Voor meer informatie over Sonneveld: www.sonneveld.com en voor Orkla: www.orkla.com 

 

Reageer op dit artikel