nieuws

Hernieuwde start voor bakkerijmuseum

Nieuws

HELLENDOORN – Het Bakkerij- en IJsmuseum aan de Dorpsstraat 49 in Hellendoorn gaat vandaag weer open. In de winterperiode is veel werk verricht om het museum aantrekkelijker te maken voor het publiek.

Hernieuwde start voor bakkerijmuseum

HELLENDOORN – Het Bakkerij- en IJsmuseum aan de Dorpsstraat 49 in Hellendoorn gaat vandaag weer open. In de winterperiode is veel werk verricht om het museum aantrekkelijker te maken voor het publiek.

In de industriële bakkerij staat nu onder meer de stoommachine uit de Hellendoornse zuivelfabriek Nooitgedacht. Hiermee worden diverse machines aangedreven. In dit gedeelte staat ook het zogenaamde Sukelahuussie (chocoladehuisje).

De afdeling ijs laat de geschiedenis zien van de ijsbereiding van het Caraco ijs. Er staan productiemachines uit de jaren 30 tot circa 1970. In de oude bakkerij worden elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bakdemonstraties gegeven door bakkers. Er wordt gebakken in een oliegestookte oven. De producten zijn te koop in een nostalgisch winkeltje. Hier zijn ook de VVV- activiteiten ondergebracht.

Tijdens het museumweekend is het museum op zaterdag 10 april gratis toegankelijk. Voor informatie: R. ter Haar, telefoon 0548 – 656210.
 

 

Reageer op dit artikel