nieuws

CSM heeft goed eerste kwartaal

Nieuws

DIEMEN – CSM heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. De omzet liep op van 636,1 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2009 tot 644,4 miljoen euro het afgelopen kwartaal.

CSM heeft goed eerste kwartaal

DIEMEN – CSM heeft een goed eerste kwartaal achter de rug. De omzet liep op van 636,1 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2009 tot 644,4 miljoen euro het afgelopen kwartaal.

De overname van Best Brands droeg voor 17,7 miljoen euro bij aan de omzet. Het bedrijfsresultaat (EBITA*) verdubbelde tot 40,5 miljoen euro en de nettowinst tot slot kwam 13 procent hoger uit op 14,8 miljoen euro (van 11,3 miljoen). Het bedrijfsresultaat was inclusief de acquistiekosten van 6,5 miljoen dollar voor Best Brands en een negatief wisselkoerseffect van 1,5 miljoen euro.

Bakkerij
Het onderdeel Bakery Supplies boekte een omzet die 1,2 procent lager lag dan een jaar eerder. Door herstel van de brutomarge en een betere kostenbeheersing wist de EBITA evenwel bijna te verdubbelen. Het onderdeel Purac boekte 13 procent meer omzet. De stijging was vooral een gevolg van hogere volumes. Bij dit onderdeel nam de EBITA toe van 11,3 tot 14,8 miljoen euro.

Voorzichtig
Ondanks de duidelijke verbeteringen waarschuwde CEO Gerard Hoetmer dat het eerste kwartaal van 2009 een erg slecht kwartaal was. Hoetmer is voorzichtig optimistisch voor het tweede kwartaal, maar voor geheel 2010 ontbreekt het nog aan een duidelijk beeld. Van een definitief herstel van de economie is nog geen sprake, aldus CSM.

*winst voor aftrek van renten, belastingen en afschrijvingen van immateriële activa.

Lees alle berichten over CSM
 

Reageer op dit artikel