nieuws

‘Supermarktbrood ligt op zonnebank

Nieuws

LONDEN – In-store bakkerijen in supermarkten zijn niets meer dan zonnebanken voor brood. Dat vindt de Britse organisatie The Real Bread Campaign.

‘Supermarktbrood ligt op zonnebank

LONDEN – In-store bakkerijen in supermarkten zijn niets meer dan zonnebanken voor brood. Dat vindt de Britse organisatie The Real Bread Campaign.

De organisatie waarschuwt ervoor dat supermarktbrood mogelijk niet zo gezond is als dat het ruikt. Een maas in de etiketteringswet leidt er vaak toe dat niet alle additieven en productiemethoden hoeven te worden vermeld.

Misleiding
Volgens The Real Bread Campaign is er sprake van gelegaliseerde misleiding van consumenten. ‘Mensen geloven door de heerlijke afbakgeuren dat er in de supermarkten ter plekke écht brood wordt gebakken van meel, water, gist en zout.’

Zonnebank
In werkelijkheid liggen de broodjes gewoon op een ‘zonnebank’, meent de organisatie. In een rapport wordt gesteld dat aan het supermarktbrood vaak vet, sojameel en suiker worden toegevoegd, maar dat dit voor de consument niet duidelijk is.

Download het rapport van The Real Bread Campaign hier.
 

Reageer op dit artikel