nieuws

Finalisten Lekkerste Bonbon van Nederland bekend

Nieuws

EREMBODEGEM – De Lekkerste Bonbon van Nederland 2009 nadert zijn ontknoping. Woensdag 8 september streden vijftien chocolatiers voor een plek in de finale. Vijf konden er na afloop juichen.

Finalisten Lekkerste Bonbon van Nederland bekend

EREMBODEGEM – De Lekkerste Bonbon van Nederland 2009 nadert zijn ontknoping. Woensdag 8 september streden vijftien chocolatiers voor een plek in de finale. Vijf konden er na afloop juichen.

De halve finale werd gehouden in Erembodegem op de hoofdvestiging van initiatiefnemer Belcolade. De vijftien banketbakkers en chocolatiers moesten in twee uur de tijd, onder het oog van de vakjury, twintig bonbons maken. De vakjury (Hans Hulshof (winnaar van vorig jaar), Robert van Beckhoven en Dominique Persoone) lette op uitstraling, originaliteit, rationaliteit, vakmanschap, balans en vooral smaak.

Finalisten
De vijf finalisten zijn:
D. Stans van Bakkerij Oonk, Enschede
H. Geers Huize Geers, Tilburg
N. Verweij, Patisserie Holtkamp, Amsterdam
G.J. Heesterbeek Visser Chocolade, Nuth
H. Frenks W. Koelman Brood Banket en Bonbons, Heemskerk

Wedstrijd
De wedstrijd De Lekkerste Bonbon van Nederland wordt voor de derde keer gehouden door Belcolade, merk van Puratos. In 2007 won Hein Geers, van Huize Geers. Vorig jaar ging de titel naar Hans Hulshof uit Eibergen. De finale vindt dit jaar plaats op 20 september tijdens de Smaakparade in Almere. De winnaar van de vakjury mag naar de Dominicaanse Republiek. Hoogtepunt van die reis is het bezoek aan de biologische cacao plantage, vanwaar Belcolade vier verschillende chocolades betrekt.

 Lees alle berichten over Lekkerste Bonbon van Nederland

Reageer op dit artikel