nieuws

Bijzonder brood bakker Kruijmer op Huizerdag

Nieuws

HUIZEN – Bezoekers van de Huizer Dag kunnen zaterdag 12 september bij de kraam van Bakkerij Kruijmer terecht voor een bijzonder brood.

Bijzonder brood bakker Kruijmer op Huizerdag

HUIZEN – Bezoekers van de Huizer Dag kunnen zaterdag 12 september bij de kraam van Bakkerij Kruijmer terecht voor een bijzonder brood.

De tarwe hiervoor is in Huizen met de hand ingezaaid door een aantal Huizers, waaronder burgemeester Frans-Willem van Gils. Vervolgens is de akker gemaaid door een ouderwetse zelfbinder. De Larense Molen heeft het graan tot meel gemalen, waarna er uiteindelijk brood van wordt gebakken.

Bakkerij Kruijmer bakt zo’n 200 broden, die hij verkoopt voor 1 euro 50 per stuk. Zijn kraam is te vinden bij het Huizer Museum. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de vrijwilligers in Huizen.
 

Reageer op dit artikel