nieuws

Bakkers scoren goed in Vers Top 100

Nieuws

ROTTERDAM – Bakkers en bakkerijgerelateerde bedrijven zijn goed vertegenwoordigd in de Vers Top 100. Acht bedrijven komen in de lijst voor. Bakkerij Schuld is op plaats 27 de best scorende bakker.

Bakkers scoren goed in Vers Top 100

ROTTERDAM – Bakkers en bakkerijgerelateerde bedrijven zijn goed vertegenwoordigd in de Vers Top 100. Acht bedrijven komen in de lijst voor. Bakkerij Schuld is op plaats 27 de best scorende bakker.

Bakkerij Schuld heeft de 27e plaats te danken aan zijn Oldebroekerbrood. Het brood is bijzonder omdat Schuld zijn eigen graan verbouwd op zijn eigen land in het dorpje Oldebroek. Ambachtsbakker Old Hiemse uit Hardenberg volgt kort op plek 36 met Ambachtelijk brood. Ook dit brood wordt gemaakt van eigen verbouwde tarwe.

Brood
Bakkerij Ten Brinke uit Ommen staat op plek 65 met Vechtdalproducten, Landwinkel met zijn eigen broodlijn is 67e geworden, gevolgd door Polderland Zuivel op plaats 68 met Weide Room. Een plek daarboven (69) staat Puratos met Waard. Het Brintabrood van Heinz is 75e geworden. Supermarkt Marqt, waar BROOD onderdeel van is, is door de jury als zevende geklasseerd. Winnaar is Beter leven kalfsvlees van de Vandrie Groep. 

De Vers Top 100 is opgezet als aanjager en inspiratiebron voor de verssector en als stimulans voor nieuwe kruisbestuivingen. 
 
Bekijk de volledige uitslag

Reageer op dit artikel