nieuws

Oogsttijd voor Bakkerij Schuld

Nieuws

OLDEBROEK – De Nederlandse boeren zijn druk met de graanoogst. Ook Bakkerij Schuld uit Oldebroek. Dit weekend haalt eigenaar Jan Aart Schuld persoonlijk zijn eigen oogst van het land.

Oogsttijd voor Bakkerij Schuld

OLDEBROEK – De Nederlandse boeren zijn druk met de graanoogst. Ook Bakkerij Schuld uit Oldebroek. Dit weekend haalt eigenaar Jan Aart Schuld persoonlijk zijn eigen oogst van het land.

Vrijdag en zaterdag is Jan Aart Schuld meer boer dan bakker. Naast zijn drie hectaren regulier graan, wordt dit weekend ook zijn biologische graan in de Vogeltuinen van de bekende homeopathische dokter dr. Vogel geoogst. Bakkerij Schuld en dr. Vogel werken sinds jaar samen. De bakker uit Oldebroek teelt een hectare biologisch graan in de Vogeltuinen, die net buiten Oldebroek liggen. Het brood dat hiervan wordt gebakken, wordt een aparte tak onder Veluwsbrood. Schuld verwacht dat het brood binnen twee maanden op de schappen ligt.

Veluwsbrood
Schuld startte drie jaar terug met het telen en malen van eigen graan. Sinds eind 2007 heeft dat geresulteerd in het succesvolle Oldebroeker brood. In 2008 leverde het hem de titel Held van de Smaak op. Vanwege het succes heeft Schuld zijn initiatief groter getrokken en de naam Veluwsbrood geintroduceerd. Het brood van eigen geteeld graan is vooralsnog alleen bij Bakkerij Schuld in Oldebroek te koop. ‘Het project is nog kleinschalig. Maar misschien kunnen we in de toekomst het brood ook buiten Oldebroek aanbieden.’
 

Reageer op dit artikel