nieuws

Halve finalisten Lekkerste Bonbon van Nederland bekend

Nieuws

ZEVENBERGEN – De halve finalisten in de strijd om De Lekkerste Bonbon van Nederland zijn bekend.

Halve finalisten Lekkerste Bonbon van Nederland bekend

ZEVENBERGEN – De halve finalisten in de strijd om De Lekkerste Bonbon van Nederland zijn bekend.  

De derde editie van De lekkerste Bonbon van Nederland is zondag 7 juni geopend door General Manager Belcolade Nederland, Leo Kruit. Onder het oog van diverse deelnemers werden de 42 inzendingen vervolgens blind door de vakjury beoordeeld op smaak, originaliteit, vakmanschap, uiterlijk en structuur.

Vakmanschap

Na een pittige beproeving maakte juryvoorzitter Hans Hulshof de 16 halve finalisten bekend. Doel van de in 2007 door Belcolade gelanceerde competitie is het vak van de ambachtelijke chocolatier meer bekendheid, aanzien en lading te geven en bonbons beter op waarde te laten schatten door de consument. Naast originaliteit spelen vakmanschap en ingrediënten een grote rol. Die laatste variëren van oer-Hollandse drop en honing tot exotische saffraan, kardemon en groene thee. Het belang van de herkomst blijkt onder meer uit het gebruik van Origine en Rain Forest Alliance gecertificeerde chocolade.

Cacaoplantage

Op 9 september wordt bij de fabriek van Belcolade te Erembodegem (België) gestreden om een plek in de finale. Tijdens de startdag van de Week van de Smaak (zondag 20 september) worden de winnaars op de Smaakparade bekendgemaakt. De vakjurywinnaar mag een cacaoplantage in de Dominicaanse Republiek bezoeken, vanwaar Belcolade cacaogrondstoffen voor haar biologische chocolade betrekt.

In een goede, toch redelijk ontspannen sfeer maakt de jury, na ernstig beraad, de zestien halve finalisten bekend. ‘Het niveau van de inzendingen is zeer hoog’, aldus toppatissier Robèrt van Beckhoven. Volgens de Brugse chocolatier met Michelin ster, Dominique Persoone, is ‘de smaakbalans van de inzendingen origineel en goed in orde.’

De halve finalisten (op alfabetische bedrijfsvolgorde) zijn:

D. Stans
 Bakkerij Oonk
 Enschede
 
D. Sutterland
 Banketb. & Choc. Sutherland VOF
 Sassenheim
 
M. Scheepers
 Banketbakkerij J. van Bragt
 Geldrop
 
W. Elie
 Banketbakkerij J. van Bragt
 Geldrop
 
R. van Gelder
 Bonbon Atelier A3
 Hattem
 
P. van Driel
 Chocoladeatelier Puur
 Gouda
 
B. Bruns
 Chocolaterie Bruns
 Eygelshoven
 
C. Hillebrand
 Chocolaterie Van Dam
 Heemstede
 
H. Geers
 Huize Geers
 Tilburg
 
G. van Boekel
 Patisserie Den Otter
 Vught
 
N. Verweij
 Patisserie Holtkamp
 Amsterdam
 
R. Buis
 Top’s Edelgebak
 Soest
 
H. Heiloo
 Unlimited Delicious
 Amsterdam
 
G.J. Heesterbeek
 Visser Chocolade
 Nuth
 
H. Frenks
 W. Koelman Brood Banket en Bonbons
 Heemskerk
 
P. van der Griend
 Zuccotto Chocolaterie
 IJsselstein
 

Reageer op dit artikel