nieuws

Brood- en banketverkoop supers groeit verder

Nieuws

DOETINCHEM – Supermarkten hebben in het eerste kwartaal hun versomzet zien groeien. De omzet in brood en banket steeg met 4,4 procent.

Brood- en banketverkoop supers groeit verder

DOETINCHEM – Supermarkten hebben in het eerste kwartaal hun versomzet zien groeien. De omzet in brood en banket steeg met 4,4 procent.

Dat meldt Foodmagazine in haar juni uitgave. De totale versomzet in de Nederlandse supermarkt is het eerste kwartaal gegroeid met 3 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008, blijkt uit cijfers van IRI Nederland. De omzet in brood en banket steeg dus harder.

Brood en banket
Liny van der Heijden van onderzoeksbureau IRI: ‘Klein brood, puntjes, croissants en stokbrood zorgen voor de groei binnen Brood. Banket groeit zelfs met 10 procent. Die laatste groei wordt ook weer veroorzaakt door verschuiving van aankoopkanaal. De supermarkt is meer en meer de leverancier van verse taart en gebak.’

Vlees
Vlees levert de grootste bijdrage aan de versgroei. ‘De meeromzet in vlees komt vooral door een verschuiving vanuit de speciaalzaken’, stelt Van der Heijden. ‘Met name panklaarproducten, stooflappen en ook biefstuk laten hogere omzetten zien, assortiment dat er op duidt dat de consument wellicht toch wat vaker thuis gaat koken.’

 

Reageer op dit artikel