nieuws

BreadTalk in Singapore inspireert met openheid

Nieuws

SINGAPORE – BreadTalk is in Singapore een veel gezien en gerenommeerde bakkerijketen. Redacteur Peter de Weerd van Bakkerswereld stuitte op de inspirerende bakkerijketen tijdens een bezoek aan de stadsstaat.

BreadTalk in Singapore inspireert met openheid

SINGAPORE – BreadTalk is in Singapore een veel gezien en gerenommeerde bakkerijketen. Redacteur Peter de Weerd van Bakkerswereld stuitte op de inspirerende bakkerijketen tijdens een bezoek aan de stadsstaat.

Singapore staat voor orde en netheid in het veelal hectisch zuidoost Azie.. De metro is zo schoon dat je van de vloer kunt eten. Deze bijna obsessieve drang tot netheid is ook terug te vinden in de bakkerijketen BreadTalk, gevestigd in Singapura shoppingmall. De winkel ziet er uit alsof die net is gepend, hoewel het al 12.30 is en de zaak vol staat met hongerige klanten. De producten (allen in zelfbediening en vooral ready to go)  in overvloed liggen strak en geordend gepresenteerd onder het motto: massa is kassa. Klanten kunnen een dienblad pakken, produten kiezen en afrekenen bij de centrale kassa.  

Open bakkerij
Het meest opvallende is wellicht de entourage van versheid die extra wordt gestimuleerd door de open bakkerij. Direct achter de kassa is de bakkerij gevestigd waar bakkers in vol ornaat aan het werk zijn. Enkel een glazan pui scheidt hen van de klanten. Het zijn ook de bakkers die de producten in de winkel aanvullen. Volgens BreadTalk is een bezoek aan een van de winkels (23 totaal in Singapore) een zelfverwennerij en een genot voor mond en geest. Dat is niets teveel gezegd.  

Reageer op dit artikel