nieuws

Patisserie Holtkamp maakt een echte Karel Appel

Nieuws

AMSTERDAM – Oiseau (Vogel), het schilderij dat Karel Appel in 1951 schilderde, is bij wijze van stunt uitgevoerd als melkchocoladebonbon met nougat.

Patisserie Holtkamp maakt een echte Karel Appel

AMSTERDAM – Oiseau (Vogel), het schilderij dat Karel Appel in 1951 schilderde, is bij wijze van stunt uitgevoerd als melkchocoladebonbon met nougat. 

De kunstenaar die zich liet inspireren door schilder Karel Appel is Nico Meijles van Patisserie Holtkamp uit Amsterdam. Op uitnodiging van de Amsterdamse Galerie Delaive heeft banketbakker Meijles de speciale bonbon ontworpen. De bonbon wordt uitgedeeld aan de bezoekers van de grote kunst- en antiekbeurs Tefaf die medio maart wordt gehouden in Maastricht.

Ontmoeting
Toen Nico Delaive Meijles vroeg, hoefde de eigenaar van de Amsterdamse banketbakkerij niet lang na te denken: ‘Ik ken hem goed en voor Nico wilde ik dit graag doen.’Daarnaast is Meijles een groot bewonderaar van Appel en zijn werk. ‘Karel Appel is vlak voor zijn dood in mijn bakkerij geweest. Dat was heel speciaal. De bedoeling was dat we samen een taart zouden maken en die aanbieden aan de koningin. Zo ver is het helaas nooit gekomen. Maar door deze opdracht is de cirkel toch rond.’

Oiseau
Liefhebbers voor het schilderij Oiseau van Karel Appel moeten naar Maastricht. Delaive heeft het doek onlangs aangekocht van een particulier uit Brussel. Op de Tefaf vraagt hij er 375.000 euro voor.
 

Reageer op dit artikel