nieuws

Thijs Koolen voor vierde keer beste Echte Bakker van Nederland

Nieuws

ELL – Thijs Koolen, de Echte Bakker uit Ell mag zich voor de vierde keer op rij de beste Echte Bakker van Nederland noemen.

Thijs Koolen voor vierde keer beste Echte Bakker van Nederland

ELL – Thijs Koolen, de Echte Bakker uit Ell mag zich voor de vierde keer op rij de beste Echte Bakker van Nederland noemen.

Uit de keuringscijfers van het NBC is gebleken dat hij gemiddeld de hoogste score heeft behaald over 2008, namelijk 7,80. Echte Bakker Vliegendehond uit Wolvega werd tweede met 7,75. Derde werd Jenny van der Putten uit Mierlo met 7,68. In totaal werden er negentien broodmonsters genomen en drie banketmonsters.

Vreugdetranen
Je zou verwachten dat het begint te wennen voor familie Koolen, maar niets is minder waar. Wanneer ze door de directeur van het Echte Bakkersgilde worden gebeld en horen dat ze weer eerste zijn geworden, biggelen de vreugdetranen over de wangen bij Thijs en Francien. ‘Het klinkt misschien raar, maar dit is echt niet te geloven.’, snikt Francien.

Nieuw
Koolen ging er aan het begin van dit jaar niet vanuit dat hij z’n titel kon prolongeren. Hij installeerde een nieuwe oven én kreeg twee nieuwe bakkers. Normaal gesproken is het dan toch weer even wennen. Thijs: ‘Tot onze verrassing waren de eerst keuringscijfers gelijk erg goed. Vanaf dat moment wisten we dat het weer mogelijk was.’ Thijs is dan ook vol lof over z’n team: ‘De jongens en onze banketbakster hebben er hard voor moeten werken. Normaal ben ik vrij rustig, maar als het om de kwaliteit gaat.’

 

Reageer op dit artikel