nieuws

Koehorst ook getroffen door brand

Nieuws

BORNE – Na Banketbakkerij Brouwer is ook Echte Bakker Koehorst in Borne getroffen door brand in het nieuwe jaar. De bakkerij is grotendeels verwoest.

Koehorst ook getroffen door brand

BORNE – Na Banketbakkerij Brouwer is ook Echte Bakker Koehorst in Borne getroffen door brand in het nieuwe jaar. De bakkerij is grotendeels verwoest.

De brand ontstond zondag- op maandagnacht. Eigenaar Jan Koehorst: ‘Mijn bakker belde om 1.50 uur dat er brand was. Ik ben gelijk naar de bakkerij gegaan waar we samen hebben geprobeerd de brand te blussen. Toen dit niet lukte, zijn we naar buiten gegaan en hebben we de brandweer gebeld.’

Schade
Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, kon zij niet verhelpen dat de bakkerij grotendeels is verwoest. ‘De ovens, remrijskasten en rijskasten zijn verloren gegaan. Eveneens de opslag op de bovenverdieping.’ Oorzaak van de brand is een gaskachel die vlam vatte. ‘De schade is ruim 500.000 euro.

Verkoop
De aangrenzende winkel is gespaard gebleven. Deze is wegens schoonmaakwerkzaamheden pas eind van de week weer open. De andere twee winkels in Borne hebben geen hinder ondervonden van de brand door hulp van collega-bakkers Jan Meen en Meinders. Bij Echte Bakker Jan Meen wordt nu gebak geproduceerd en bij Echte Bakker Meinders het brood. Koehorst: ‘De hulp die ik heb gekregen en aangeboden heb gekregen van collega’s in Twente is fantastisch.’ 

Zie ook:
Banketbakkerij Brouwer weer getroffen door brand
Brand Banketbakkerij Brouwer aangestoken
 

Reageer op dit artikel