nieuws

Bakkers in de weer voor Nationale Voorleesdagen

Nieuws

WAGENINGEN – Vandaag zijn De Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Op veel plaatsen in Nederland ging de aftrap gepaard met een Nationaal Voorleesontbijt, waaraan tientallen bakkers hun medewerking verleenden.

Bakkers in de weer voor Nationale Voorleesdagen

WAGENINGEN – Vandaag zijn De Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Op veel plaatsen in Nederland ging de aftrap gepaard met een Nationaal Voorleesontbijt, waaraan tientallen bakkers hun medewerking verleenden.

De voorleesdagen duren tot en met 31 januari en zijn bedoeld om het voorlezen aan de allerkleinsten onder ons te bevorderen.  Verschillende bakkers hebben zich ingezet om de start van De Nationale Voorleesdagen tot een succes te maken. Zo’n vijftig NBOV (Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging) -leden gaven zich op om hun medewerking te verlenen en zorgden daarmee voor talloze smakelijke ontbijtjes én bijzondere voorleesmomenten. Een bakker in bakkerstenue blijft voor kleine kinderen een enorme aantrekkingskracht uitoefenen, laat de NBOV weten.

In Den Haag was niet alleen Prinses Laurentien voor een moment ‘voorleesmoeder’. Ook minister Wouter Bos ontpopte zich hier als een rasverteller op Openbare Basisschool De Baanbreker. Op een reusachtig bed, gebouwd door de conciërge van de school en later voorzien van een handtekening van de minister, luisterden tientallen kindjes ademloos naar het verhaal ‘Anton kan toveren’, dat uitgeroepen is tot Prentenboek van het Jaar 2009. Ook op diverse andere plaatsen in Nederland lazen Bekende Nederlanders voor.

 

Reageer op dit artikel