nieuws

Echte Bakker Ammerlaan start nieuwbouw

Nieuws

SASSENHEIM – Echte Bakker Ammerlaan heeft de eerste paal voor hun nieuw te bakken bakkerij in Sassenheim geslagen. Dit gebeurde dinsdag 29 januari aan de Edisonstraat (bedrijventerrein) in Sassenheim. De nieuwbouw herenigt de nu nog gescheiden brood- en banketbakkerij achter twee winkels.

Echte Bakker Ammerlaan start nieuwbouw

Joke Ammerlaan, de moeder van eigenaren Charles en Ron Ammerlaan viel de eer te beurt om de basis te leggen voor het nieuwe bedrijfspand. De broers hadden met hun echtgenotes Jeanine en Marjon de planning om de eerste paal al in september 2007 te slaan, zo vertelden ze eerder in Bakkerswereld. Deze planning is bijgesteld; de verhuizing staat nu in de agenda na de zomervakantie van dit jaar. Charles Ammerlaan: ‘We wilden een halve meter dichter naar de buren toe bouwen. Dan ga je weer een heel nieuwe procedure in en je bent zo drie maand verder. We willen in augustus of september gaan inwerken, zodat we in oktober echt kunnen gaan produceren. De totale bebouwing is 1500 vierkante meter. Ruim, maar we hebben het perceel direct maximaal bebouwd.’

Bijgeloof
Volgens een oude traditie is onder de eerste paal een tulbandblik de grond in geslagen. ‘Met een paar centen erin. Dit moet voorspoed brengen. “Wie centen zaait, zal euro’s oogsten”. We hebben er op geproost met champagne!’

Offertes
Het familiebedrijf wordt tijdens de nieuwbouw begeleid door Project Techniek uit Ammerzoden. ‘Ze helpen ons met offertes vergelijken, met alle vergunningen et cetera. Dat kun je allemaal niet zelf. Dan heb ik helemaal geen tijd meer om te bakken.’

Vierde winkel
Naast de nieuwbouw van de productie is Echte Bakker Ammerlaan ook bezig met de opening van een vierde winkel in Warmond. Dit gebeurt halverwege maart. Charles Ammerlaan: ‘We leverden aan een buurtsuper, maar die sluit zijn deuren. Onze naam is bekend bij de mensen, vandaar de overstap naar een eigen winkel. Met brood en banket. Meer de nadruk op banket, omdat veel bakkers dat toch laten liggen. En voor supermarkten blijft dit moeilijke materie. De zelfbedieningswinkel wordt door Redie ingericht.

Concurrentie
Naast alle plannen voor deze bakkerij, moet het familiebedrijf ook zien om te gaan met een omzetval van acht tot tien procent in Voorhout. ‘Hier is in december een grote Albert Heijn gekomen. Precies tussen onze twee winkels, plus een concurrent bakker er vlak naast. De omzet trok vorige week al wel weer bij, maar tevreden ben ik nog niet. Het is lastig om hier iets aan te doen. Vooral omdat er ook nogal wat wegopbrekingen zijn. Aan onze kwaliteit ligt het niet. Mensen nemen vooral door de week niet meer de moeite om bij ons te komen. Op de zaterdag draaien we wel goede omzetten.’

Foto: Familie Ammerlaan
 

 

Reageer op dit artikel