nieuws

Lekkerding moet Lelystad veroveren (met film)

Nieuws

LELYSTAD – Joost Prins, van de gelijknamige bakkerij, hoopt dat zijn Lelystads Lekkerding scoort. ‘Ik geloof er in, we hebben er veel tijd en aandacht aan besteed. Het is een heerlijk taartje.

LELYSTAD –  Joost Prins, van de gelijknamige bakkerij, hoopt dat zijn Lelystads Lekkerding scoort. ‘Ik geloof er in, we hebben er veel tijd en aandacht aan besteed. Het is een heerlijk taartje.’  

Ze willen het zo graag bij de bakkerij: een plaatselijke lekkernij verkopen die Lelystad bekendheid geeft. Prins: ‘Deventer heeft de koek, Den Bosch de Bossche Bol en Lelystad nu het Lekkerding,’ laat hij De Stentor weten.  Het is een taartje voor zes tot acht personen. Verpakt in een doosje met foto’s van Lelystad.  Centrada heeft de aanzet gegeven tot het Lekkerding. Deze woningcorporatie wilde iets leuks doen voor de huurders en klopte bij de bakkerijen Prins en Scheunhage aan. Die kwamen met het Lekkerding op de proppen. Het is een taartje gebaseerd op appelgebak met typisch Flevolandse ingrediënten.  De taart bevat onder meer kaneel, roomboter, appeltjes en suikervervangers, en komt warm met een bolletje kaneelijs ernaast het best tot zijn recht vindt de bakker.

De productontwikkeling heeft zo’n driekwart jaar geduurd. Kwestie van experimenteren met ingrediënten en mensen laten proeven. Prins: ‘We hebben gember en sinaasappelschilfers toegevoegd, maar dat viel niet in de smaak. Iemand opperde om een scheutje rum te gebruiken, maar dat hebben we maar niet gedaan. Dan zullen moslims het niet eten. Om die reden hebben we ook geen varkensvet gebruikt. Dat zijn allemaal zaken om rekening mee te houden.’ Het eerste Lekkerding is gistermiddag aangeboden door Centrada-directeur Eep Bronkhorst aan burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad. Er is een voorraad van 8.500 taartjes. 

Naar de film over Lekkerding (Telegraaf.nl)

 

Reageer op dit artikel