nieuws

Flinke Transportbol van bakker Kolkman

Nieuws

SCHOONEBEEK – Het centrum van het oliedorp Schoonebeek stroomde zaterdagmorgen vol met truckers uit de hele regio. Ze hielpen bij het presenteren van een reusachtige Transportbol, een splinternieuwe lekkernij van lokale bakker Arjan Kolkman.

Flinke Transportbol van bakker Kolkman

SCHOONEBEEK – Het centrum van het oliedorp Schoonebeek stroomde zaterdagmorgen vol met truckers uit de hele regio. Ze hielpen bij het presenteren van een reusachtige Transportbol, een splinternieuwe lekkernij van lokale bakker Arjan Kolkman.

Het ontstaan van de bol heeft een ideële achtergrond: het financieren van fietsambulances en kleinschalige transportprojecten in Malawi door de Stichting Transport4transport. Speciaal voor alle chauffeurs van De Kasteeltruckers uit Coevorden had Kolkman een reusachtig exemplaar van de Transportbol gebakken met een doorsnede van 1 meter 40. ‘Groter is de oven niet,’ aldus Arjan Kolkman, die met vele belangstellenden toekeek hoe de lekkernij met een enorme kraan uit de bakkerij getild moest worden.

Hoofdingrediënten van de bol zijn krentenbrooddeeg, spijs met caramel en een dun laagje speculaasdeeg. Na het rijzen en bakken is met poedersuiker het logo van de stichting op de bol aangebracht.

Iedere verkochte kleine uitvoering levert de stichting een bedrag op dat voor haar projecten kan worden ingezet. De bol komt in de handel via de vestigingen van bakkerij Kolkman in Schoonebeek en Emmen en is ook te bestellen via www.transport4transport.nl en wordt dan thuisgestuurd.
 

Reageer op dit artikel