nieuws

Voedingsindustrie start ook met zoutreductie

Nieuws

RIJSWIJK- In navolging van de bakkerijbranche gaat de levensmiddelenindustrie ook zout verminderen. In de komende twee jaar wordt het toegevoegde zout (natrium) in producten met 12 procent verlaagd. Het streven is om na 2010 het zoutgehalte in levensmiddelen nog verder te verlagen.

Voedingsindustrie start ook met zoutreductie

RIJSWIJK- In navolging van de bakkerijbranche gaat de levensmiddelenindustrie ook zout verminderen. In de komende twee jaar wordt het toegevoegde zout (natrium) in producten met 12 procent verlaagd. Het streven is om na 2010 het zoutgehalte in levensmiddelen nog verder te verlagen.

Dat staat in het zogeheten actieplan zoutvermindering, dat woensdag bekend werd gemaakt door de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). De levensmiddelenindustrie is de aangewezen partij om dit initiatief te nemen, aangezien een belangrijk deel van de natriumconsumptie in Nederland (75 procent) afkomstig is van verwerkte voedingsmiddelen. De FNLI zal ook de organisaties van supermarkten, cateraars en de horeca uitnodigen zich bij dit initiatief aan te sluiten.

Reageer op dit artikel