nieuws

De Broodspecialist introduceert nieuw streekproduct

Nieuws

DEN BOSCH – Bakkerij de Broodspecialist in Den Bosch introduceert dinsdag 14 oktober ter ere van het 125-jarig jubileum een nieuw product: de ‘Bossche Koekwaus’.

De Broodspecialist introduceert nieuw streekproduct

DEN BOSCH – Bakkerij de Broodspecialist in Den Bosch introduceert dinsdag 14 oktober ter ere van het 125-jarig jubileum een nieuw product: de ‘Bossche Koekwaus’.

Eigenaren Daniël en Deborah van Schijndel overhandigen die dag om 16.00 uur het eerste exemplaar aan wethouder Bert Pauli. De ‘Bossche Koekwaus’ is een flink uitgevallen ambachtelijk gebakken krokant koekje met een gat erin, bedoeld voor bij een kop koffie of thee. De smakelijke koekwaus is los en in klassieke verpakking verkrijgbaar.

Historie
Koekwaus is een nieuw streekproduct met een lange geschiedenis. De eigenaren van De Broodspecialist hebben  het originele recept aangepast aan de wettelijke voorschriften van deze tijd. Daarbij zijn de oorspronkelijke vorm en smaak helemaal behouden gebleven.
Bosschenaren geven met het populaire woord ‘koekwaus’ aan dat iemand van lotje getikt is of origineel uit de hoek komt. Maar een koekwaus kun je eigenlijk al 125 jaar eten.

En wel sinds een vroege morgen in 1883 toen een Bossche koekenbakker wat uitschoot met zijn hand vol kruiden en specerijen. Zijn vrouw kwam op de heerlijke ovengeur af, proefde het warme baksel en riep: *‘Dè ge zon lèkker kuukske nie eerder bedocht het, koekwaus dè ge d’r bent!’ De ‘Bossche Koekwaus’ was geboren.
Meer informatie: www.bosschekoekwaus.nl

 * ‘Dat je zo’n lekker koekje niet eerder bedacht hebt, Koekwaus die je bent!’

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels