nieuws

Reactie John Hartog op skitaart-affaire

Nieuws

DOORN – John Hartog, eigenaar van Maison van Oort in Doorn, blijft de naam skitaart voor zichzelf beschermen. ‘Wij hebben de mogelijkheid om die naam vast te laten leggen aangegrepen en dat is gelukt. Het gaat met name om de bescherming van de naam. De discussie is de verkeerde kant opgegaan.

Reactie John Hartog op skitaart-affaire

DOORN – John Hartog, eigenaar van Maison van Oort in Doorn, blijft de naam skitaart voor zichzelf beschermen. ‘Wij hebben de mogelijkheid om die naam vast te laten leggen aangegrepen en dat is gelukt. Het gaat met name om de bescherming van de naam. De discussie is de verkeerde kant opgegaan.’ 
 
‘We kunnen andere bakkers in ieder geval verplichten om de taart niet onder de naam skitaart te verkopen. We hebben A gezegd in deze kwestie en hebben de intentie om ook B te zeggen. Niets wijst erop dat we niet in ons recht staan.’  Alle media aandacht en commotie heeft John en Petra behoorlijk verbaasd. ‘Telkens gaat de discussie over de receptuur. Maar dat is niet de hoofdzaak. Wij hebben de naam vast laten leggen. Als collega-bakkers de taart anders noemen is het probleem grotendeels opgelost.’ 
 
Geen modder gooien
Hij vervolgt: ‘Het is overigens nooit onze bedoeling geweest om deze heftige en emotionele discussie los te maken. Ik wil niet met modder gaan gooien en blijf de rest van de Nederlandse bakkers gewoon als collega’s zien. We zoeken zelf de media ook niet actief op. Ik heb alleen de naam skitaart beschermd, die bij Maison van Oort hoort. Zo denken heel veel mensen over deze taart, niet alleen wij. We hebben ons echt wel laten adviseren voor we hier aan begonnen.’ 
 
Eerbetoon
John en Petra Hartog doen in hun ogen niets verkeerd. John Hartog: ‘Ruud van Oort heeft ons altijd voorgehouden zuinig te zijn op de skitaart omdat deze bij ons bedrijf hoort, en bij Doorn. Het had een eerbetoon voor hem moeten zijn, maar het heeft anders uitgepakt. Hij heeft zelf het internetadres www.skitaart.nl vast laten leggen. Wij zijn een stap verder gegaan. Zijn reactie heeft ons dan ook enorm verbaasd.’

 Lees ook:
Skitaartruzie dieptepunt voor Van Oort
Bakkers maken ruzie om skitaart

Foto Skitaart afkomstig van Banketbakkerij van Helden uit Middelharnis

Reageer op dit artikel