nieuws

Officiële goedkeuring voor Hygiënecode Brood- en Banketbakkerij

Nieuws

WAGENINGEN – Minister Klink van VWS heeft de nieuwe Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij goedgekeurd. De code is geldig vanaf 1 februari 2009. De komende maanden worden bakkers uitgebreid voorgelicht over de aanpassingen.

Officiële goedkeuring voor Hygiënecode Brood- en Banketbakkerij

WAGENINGEN  – Minister Klink van VWS heeft de nieuwe Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij goedgekeurd. De code is geldig vanaf 1 februari 2009. De komende maanden worden bakkers uitgebreid voorgelicht over de aanpassingen.

Babs Bruil, verantwoordelijk voor de invoering van de nieuwe code, is blij dat de nieuwe Hygiënecode een feit is. ‘De code is een verbetering voor de bakkerijbranche. Er is gekozen voor een eenvoudige opzet dat dubbele informatie en ingewikkelde schema’s overbodig maakt. Daarmee komen we tegemoet aan de wens van veel bakkers.’

Digitaal
De code is eind september digitaal beschikbaar voor alle bakkers die afdragen aan het Sociaal Fonds. ‘We gaan – ook uit kostenoverwegingen – geen dikke mappen meer versturen. Uiteraard hebben we de toepassing wel zó gemaakt dat de documenten eventueel zijn uit te printen. Voor bakkers die toch liever een papieren versie willen en voor belangstellenden die niet afdragen aan het Sociaal Fonds, bestaat de mogelijkheid om tegen betaling een document op papier te bestellen.’

Handhaven
De komende maanden worden bakkers uitgebreid voorgelicht over de nieuwe Hygiënecode. ‘Door middel van publicaties in vakbladen, een speciale werkwijzer, digitale nieuwsbrieven en informatie op de website www.nbc.nl bereiden we de bakkers voor op de nieuwe code. Op 1 februari 2009 treedt de nieuwe code in werking en zal de VWA op de naleving hiervan gaan controleren. De bakkers hebben dus ruim de tijd om zich hierop voor te bereiden’, aldus Babs Bruil.

Bakkerswereld.nl houdt een dossier bij over de Hygiënecode.  

Reageer op dit artikel