nieuws

Milieuheffing bestelauto’s gaat niet door

Nieuws

DEN HAAG – De fijnstofheffing op de aanschaf van nieuwe bestelauto’s en lichte vrachtwagens is zo goed als zeker van de baan. RAI Vereniging, Bovag en vertegenwoordigers van transportondernemingen tekenen binnen enkele weken een convenant met de rijksoverheid.

Milieuheffing bestelauto’s gaat niet door

DEN HAAG – De fijnstofheffing op de aanschaf van nieuwe bestelauto’s en lichte vrachtwagens is zo goed als zeker van de baan. RAI Vereniging, Bovag en vertegenwoordigers van transportondernemingen tekenen  binnen enkele weken een convenant met de rijksoverheid.

Als tegenprestatie voor het schrappen van de fijnstofheffing heeft de auto- en vervoerssector toegezegd het percentage nieuw verkochte bestelauto’s dat voldoet aan de fijnstofeis van 5 milligram per kilometer, in vier jaar op te voeren tot 100 procent. Nu voldoet nog maar een vijfde van de bestelauto’s aan die fijnstofeisen, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Subsidie
‘Een gedifferentieerde fiscale heffing op bestelwagens zou de verkopen belemmeren en de transportsector op extra kosten jagen’, aldus woordvoerder Harald Bresser van RAI-Vereniging.  Het kabinet blijft  de verkoop van bestelwagens met roetfilter subsidiëren.

 

Reageer op dit artikel