nieuws

Formule Brood ook in tweede Marqt in Haarlem

Nieuws

HAARLEM – De formule Brood van Rin van der Molen en Johan Pater is ook aanwezig in de tweede vestiging van Marqt in Haarlem. Ook hier wordt in de winkel geproduceerd.

Formule Brood ook in tweede Marqt in Haarlem

HAARLEM – De formule Brood van Rin van der Molen en Johan Pater is ook aanwezig in de tweede vestiging van Marqt in Haarlem. Ook hier wordt in de winkel geproduceerd.

De tweede vestiging van Marqt is donderdag 28 augustus geopend aan de Oude Gedempte Gracht in het centrum van de stad. De broodafdeling wordt net als in Amsterdam verzorgt door Brood, van Johan Pater en Rin van der Molen. Er wordt ter plekke geproduceerd. Anders dan bij de start in Amsterdam wordt hier het brood al direct van de consument afgeschermd met een glasplaat. Voor de vitrine bevindt zich een soort van houten bak/schap waar verpakte en gesneden broden worden gepresenteerd.

Communicatie
De winkel is gevestigd naast een Dekamarkt. De zaak heeft 800 vierkante meter vloeroppervlak, 200 meter dan in de Marqt aan de Overtoom in Amsterdam.
Deze extra meters komen ten goede aan een uitgebreidere vlees- en visafdeling. Ander verschil met Amsterdam is de andere aanpak van communicatie op de winkelvloer. De informatie over de herkomst van producten is veel uitgebreider. Marqt werkte met korte bondige kreten, maar die begrepen klanten niet altijd even goed. Nu leggen we onze boodschap met meer woorden uit.’

 

Oprichter Quirijn Bolle zegt in het vakblad Distrifood zeer tevreden te zijn over de omzet van Marqt in Amsterdam. ‘De winkel draait een goed rendement. De overheadkosten (de backoffice bestaat uit tien mensen) niet meegerekend. Voor een formule in opbouw is het heel goed.’ Concrete cijfers geeft Bolle echter niet. Hij vervolgt: ‘Momenteel maken we een tweede groeispurt door. Klanten lijken eerst aan ons aanbod te moeten wennen. Vanaf het begin was er een stijgende lijn, maar nu zien w de bezoekfrequentie van klanten toenemen. Ook hun mandjes worden voller.’

Foto’s: Peter Smit, Distrifood

Bekijk meer foto’s van Marqt Haarlem op Distrifood.nl

Bekijk de fotoreportage van Marqt Amsterdam op Bakkerswereld.nl

Reageer op dit artikel