nieuws

‘Bakkerij hipper door Holland Bakery

Nieuws

WAGENINGEN – Holland Bakery heeft het fundament gelegd voor een hippere sector. Naast goodwill en imagoverbetering hebben de bakkers in Peking veel mediawaarde opgeleverd.

‘Bakkerij hipper door Holland Bakery

WAGENINGEN – Holland Bakery heeft het fundament gelegd voor een hippere sector. Naast goodwill en imagoverbetering hebben de bakkers in Peking veel mediawaarde opgeleverd.

Dat is de conclusie van de organisatie van Holland Bakery die actief was met een bakkerij in Peking tijdens de Olympische Spelen. Maandagavond vond de evaluatie plaats van het Peking avontuur.
Holland Bakery heeft, naast de goodwill en imago, aan mediawaarde veel opgeleverd, zo’n 530.000 euro. Dat zegt Renee Boogerd, hoofd Voorlichtingsbureau Brood, die alle media-aandacht in een boekwerk van 86 pagina’s bijeen heeft gebracht.
 
Doelstelling

Tijdens de bijeenkomst waren zowel deelnemers als organisatie bijzonder tevreden over het optreden. De doelstelling ‘Verbeter, binnen het thema ‘Brood en Spelen’, het imago van de Nederlandse bakkerijbranche, bij Nederlandse consument (voor brood en banket) en toekomstige werknemers (voor het vak)’ is dan ook gerealiseerd. Theo Meijer, voorzitter van het Productschap Akkerbouw, kon zich voorstellen dat de bakker in Nederland een wat minder gevoel heeft gehad bij deze activiteiten.

Tv-zender
Hij zei toe dat de alle Nederlandse bakkers een actieve bijdrage kunnen leveren aan een nationaal evenement dat NOC*NSF met een tv-zender aan het opzetten is om te komen tot het sportiefste gezin, klas of school én tijdens de nationale sportweek. De Nederlandse bakkerij zal participant in dit evenement zijn.
Zowel Meijer als NBOV-voorzitter Rin van der Molen riepen de deelnemers op ambassadeurs te zijn van  Holland Bakery. Volgens Van der Molen heeft Holland Bakery het fundament gelegd om van de bakkerij een hippere sector te maken.

Kosten
In totaal heeft Holland Bakery €215.000,- gekost, waarvan €115.000,- ten laste van Voorlichtingsbureau Brood komt, aldus Ad Overgaag, coördinator van Holland Bakery  De begroting is met 40.000 euro overschreden.
Lees meer over de evaluatie en kosten in Bakkerswereld van 17 oktober. 

 

 

Reageer op dit artikel