nieuws

Bakkersland sluit en verkoopt vijf bakkerijen

Nieuws

HEDEL – Bakkersland gaat drie bakkerijen sluiten. Daarnaast verkoopt het bedrijf twee bakkerijen aan Borgesius.

Bakkersland sluit en verkoopt vijf bakkerijen

Een van de bakkerijen die Bakkersland gaat sluiten is in Utrecht. Ook in Haarlem en Waalwijk Oost gaan bakkerijen dicht. In totaal zijn met de drie te sluiten bakkerijen 220 arbeidsplaatsen gemoeid. Gedwongen ontslagen zijn volgens Bakkersland directeur Walter Kluit onvermijdelijk. ‘Maar we proberen zoveel mogelijk werknemers te herplaatsen.

Efficiency
Bakkersland denkt met de sluitingen efficiënter te kunnen werken. De ondernemingsraden en bonden zijn ingelicht over de herstructureringsplannen van Bakkersland. In juni van dit jaar werd bekend dat Bakkersland Quality Bakers overneemt van Barilla. Dit fusievoorstel moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA).

Verkoop
De twee bakkerijen die Bakkersland gaat verkopen aan Borgesius zijn Nieuw Amsterdam en Arnhem. Waarom Bakkersland deze bakkerijen verkoopt, wilde Kluit niet op ingaan. Borgesius heeft momenteel drie bakkerijen: twee in Leeuwarden en een in Sappemeer.

Zie ook:
Quality bakers naar Bakkersland

Reageer op dit artikel