nieuws

Boek over ‘Verdwenen Bakkers

Nieuws

MEDEMBLIK – Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Verdwenen Bakkers’ van het Bakkerijmuseum de oude bakkerij in Medemblik is er een boekwerkje verschenen met dezelfde titel.

MEDEMBLIK – Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Verdwenen Bakkers’ van het Bakkerijmuseum de oude bakkerij in Medemblik is er een boekwerkje verschenen met dezelfde titel.

De publicatie, die mogelijk gemaakt is door de NBOV en Vrienden van het Bakkerijmuseum geeft in 64 pagina’s een aardig inzicht over de over de bakkerij en het bakkersleven in de jaren tussen vooral 1850 en 1960, de jaren waarin het aantal bakkers explosief steeg. Alleen al uit Medemblik zijn er bij het museum nu al 165 verschillende bakkers bekend die de afgelopen twee eeuwen actief zijn geweest in deze oudste West-Friese stad. In de provincie Noord Holland hebben ooit meer dan vierduizend bakkerijen bestaan. Voor zijn boekwerkje heeft samensteller Theo Spil, conservator van het Medemblikse bakkerijmuseum, oud-bakkers geïnterviewd en een groot aantal bronnen geraadpleegd. Het boekwerkje kost 3 euro en is alleen bij het museum verkrijgbaar.

De tentoonstelling ‘Verdwenen bakkers’ geeft naast het ontstaan van de bakkerij vooral inzicht in de opkomst, de grote groei en de sterke afname van het aantal bakkers in Noord-Holland. De tentoonstelling duurt nog tot en met 4 januari. Voor meer informatie: www.deoudebakkerij.nl

 

Reageer op dit artikel