nieuws

Sterren vervangen titel Bakkerij van het Jaar

Nieuws

DOETINCHEM – De Bakkerij van het Jaar krijgt voor 2009 een geheel nieuwe opzet. De deelnemers kunnen sterren bemachtigen in plaats van de titel Bakkerij of Banketbakkerij van het Jaar.

Sterren vervangen titel Bakkerij van het Jaar

DOETINCHEM – De Bakkerij van het Jaar krijgt voor 2009 een geheel nieuwe opzet. De deelnemers kunnen sterren bemachtigen in plaats van de titel Bakkerij of Banketbakkerij van het Jaar.

Basis voor het bemachtigen van de sterren zijn een drietal mystery guestbezoeken en de product- én hygiënebeoordeling van het NBC. Deelnemers die op deze onderdelen een vastgesteld minimaal aantal punten hebben verworven worden genomineerd voor ‘n ster(ren). De genomineerden worden bezocht door een vakjury, die het bedrijf op een aantal vastgestelde criteria gaat beoordelen. De bedoeling is om één, twee of drie sterren toe te kennen. De winnaars van sterren kunnen hun ster(ren) het jaar daarop verdedigen. Doel is om meer (banket)bakkers dan nu het geval is mee te laten profiteren van de promotionele kansen die de wedstrijd biedt. Op dit moment wordt binnen het Uitvoerend Comité van de Bakkerij van het Jaar de wedstrijd verder uitgewerkt en de Raad van Toezicht onderzoekt of er een goede basis is voor de financiering ervan. Verwacht wordt dat in september meer bekend is over de opzet van de wedstrijd.

 

Reageer op dit artikel