nieuws

Frans Hazenberg tweemaal onderscheiden

Nieuws

VLAARDINGEN – Frans Hazenberg uit Vlaardingen is tot twee keer toe onderscheiden. Hazenberg vierde zaterdag zijn 40 jarig jubileum als bakker en droeg zijn bakkersbedrijf over aan zijn zoon Frank. Vanwege zijn vele verdiensten voor de bakkerij kreeg hij van NBOV-voorzitter Rin van der Molen de gouden NBOV-speld uitgereikt. Een dag eerder is hij benoemd tot erelid van het Echte Bakkersgilde.

Frans Hazenberg tweemaal onderscheiden

VLAARDINGEN – Frans Hazenberg uit Vlaardingen is tot twee keer toe onderscheiden. Hazenberg vierde zaterdag zijn 40 jarig jubileum als bakker en droeg zijn bakkersbedrijf over aan zijn zoon Frank. Vanwege zijn vele verdiensten voor de bakkerij kreeg hij van NBOV-voorzitter Rin van der Molen de gouden NBOV-speld uitgereikt. Een dag eerder is hij benoemd tot erelid van het Echte Bakkersgilde.

Hazenberg was voorzitter van de KVOB en heeft aan de wieg gestaan van de fusie tussen KVOB en NBB, waaruit uiteindelijk de NBOV is ontstaan.

Rin van der Molen (links) feliciteert Hazenberg met zijn gouden NBOV-speld. foto: Harrie Leijten
 

Het bestuur van het Echte Bakkersgilde benoemde Hazenberg vrijdag al tot ere-lid. Hazenberg was de eerste secretaris van het bakkersgilde, iets meer dan 40 jaar geleden. Geert Caniels, directeur van het gilde, reikte hem de speld met briljant en het daarbij behorende certificaat uit. De door de onderscheiding verraste Hazenberg is altijd trouw gebleven aan het gilde. ‘Het Echte Bakkersgilde streeft ernaar zich in prestatie en presentatie te onderscheiden. En ik ben bijna geboren met een geel hart.’

Caniels memoreerde de vele verdiensten van Hazenberg. Niet alleen op bestuurlijk vlak. ‘Door zijn inspanningen heeft hij andere bakkers verder geholpen met hun bedrijf. Hij droeg veel ideeën aan, was een trendsetter in het formule- en conceptdenken.’ Voor Caniels speelde er ook een persoonlijk noot mee. Op het moment dat Geert Caniels actief werd in de bakkersbranche en in dienst trad bij het Voorlichtingsbureau Brood was Hazenberg daar voorzitter van.

Tekst: Harrie Leijten 

 

Reageer op dit artikel