nieuws

Bakkerij Ehrenhard loopt onder door stortbui

Nieuws

HELLENDOORN De stortbui die zondagmiddag 22 juni over Hellendoorn heen trok werd het filiaal van bakkerij Ehrenhard aan de Dorpsstraat even te veel. Het riool kon de grote waterhoeveelheid niet aan en kwam door de toiletpot weer naar boven. Daardoor liep de hele winkel onder water.

Bakkerij Ehrenhard loopt onder door stortbui

HELLENDOORN De stortbui die zondagmiddag 22 juni over Hellendoorn heen trok werd het filiaal van bakkerij Ehrenhard aan de Dorpsstraat te veel. Het riool kon de grote waterhoeveelheid niet aan en kwam door de toiletpot weer naar boven. Daardoor liep de hele winkel onder water. 
 
Het brandweerkorps Hellendoorn kwam naar de bakkerij toe om te helpen met het weghalen van het water. Eigenaresse Gerlinda Lorkeers moest wel even een paar traantjes wegpinken toen ze gisteren de ravage in de winkel onder ogen kreeg. ‘Een enorme puinhoop. Het water stond 15 tot 20 centimeter hoog. Maar het kwam ook uit de spouw, uit het plafond en uit de wc. Alles zit nu onder toiletpapier. En een stank… Het riool is gewoon naar binnen geslagen door de grote hoeveelheid water. Wij zitten hier net op het laagste punt van Hellendoorn. Verder is er geen enkel ander bedrijf getroffen.’

Ze vervolgt: Er komt straks een schoonmaakbedrijf om te helpen schoonmaken. Alle ventilatoren zijn verbrand. Het enige dat functioneert is de telefoon en een paar lampen. Verder werkt er geen enkele koeling, geen kassa, niets.’
Vandaag, maandag is de winkel in ieder geval gesloten. Lorkeers hoopt dat ze dinsdag weer kan openen, maar dat is nu nog twijfelachtig.

Bekijk het filmpje van RTV Hellendoorn
 

Reageer op dit artikel