nieuws

Graanexport Argentinië plat na actie

Nieuws

BUENOS AIRES – De Argentijnse graanexporten zijn zeker tot 15 mei stilgelegd. De producenten van soja, graan en maïs namen afgelopen vrijdag dit besluit om te voorkomen dat de regering belastingen kan innen op de exportproducten.

Graanexport Argentinië plat na actie

BUENOS AIRES – De Argentijnse graanexporten zijn zeker tot 15 mei stilgelegd. De producenten van soja, graan en maïs namen afgelopen vrijdag dit besluit om te voorkomen dat de regering belastingen kan innen op de exportproducten.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De steeds hardere confrontatie tussen regering en boeren kan gevolgen hebben voor de internationale markten op een moment dat de voedselprijzen al tot een recordhoogte zijn gestegen. Nederlandse importeurs zoals Cargill en ADM zullen hier zeker hinder van ondervinden, evenals veevoederproducenten als Nutreco en voedselproducent Unilever. Argentinië is de tweede exporteur van maïs en de derde soja-exporteur in de wereld en bekleedt de vierde plaats voor de graan- en vleesexport.

De problemen in Argentinië komen boven op het toch al verminderde internationale aanbod van voedselproducten en het gevaar van grote hongersnoden door stijgende voedselprijzen.

 

Reageer op dit artikel